Paluchy z ciasta francuskiego

Paluchy z ciasta francuskiego
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: izek
Szybka, łatwa i smaczna przekąska na różne okazje!

Składniki

  • Ciasto francuskie 2 opakowania
  • Papryka słodka mielona
  • Ser w plastrach
  • Jajko 1 szt.
  • Sezam

Przygotowanie

  1. Jeden arkusz ciasta francuskiego rozkładamy na stole, układamy na nim plastry sera tak, aby pokryły całe ciasto. Posypujemy to papryką słodką mieloną i przykrywamy drugim arkuszem ciasta francuskiego, lekko dociskamy.

  2. Przygotowane ciasto kroimy na paski o szerokości ok. 1,5 cm. Każdy pasek skręcamy tak, aby powstała sprężynka, i układamy go na blaszce do pieczenia. Między paluchami trzeba zostawić przerwę, ponieważ ciasto będzie lekko rosło. W misce roztrzepujemy jajko i smarujemy nim każdy pasek i posypujemy sezamem. Paluchy pieczemy ok. 15 minut w temp. 220 stopni.

Komentarze do przepisu (7)

Futka 13 czerwca 2016
Przepyszne <3
GREGORHSPEED 13 czerwca 2016
Super <3
Docherro 14 czerwca 2016
Fajna przekąska:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Ciasto francuskie 2 opakowania
  • Papryka słodka mielona
  • Ser w plastrach
  • Jajko 1 szt.
  • Sezam
Składniki