Pak choi z patelni według Ewy Wachowicz

Pak choi z patelni według Ewy Wachowicz
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Ewa_Gotuje
Znakomity pomysł na przystawkę. Przepis pochodzi z 423 odcinka programu "Ewa gotuje".

Składniki

  • 4 kapusty pak choi
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka posiekanego imbiru
  • ¼ papryczki chili
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • kiść pomidorków koktajlowych
  • kawałek sera z niebieską pleśnią
  • gomasio do smaku

Przygotowanie

  1. Kapustę umyć i osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół (większe główki na 4 części).

  2. Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić pokrojony w plastry czosnek, imbir oraz posiekaną papryczkę. Przesmażyć. Dodać sos sojowy, miód i sok z cytryny.

  3. Wymieszać. W tak przygotowanym sosie umieścić kapustę, przykryć i dusić przez chwilę. Pod koniec dorzucić przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.
    Wyłożyć na talerz. Polać sosem. Dodać pokruszony ser. Doprawić do smaku gomasio.

Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 23 maja
Pyszności:)
kuchmariola63 23 maja
Wygląda na smakowitą przystawkę :)
Składniki
  • 4 kapusty pak choi
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka posiekanego imbiru
  • ¼ papryczki chili
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • kiść pomidorków koktajlowych
  • kawałek sera z niebieską pleśnią
  • gomasio do smaku
Składniki