pająki pizzerki

pająki pizzerki
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: YETII
zagryzka

Składniki

Przygotowanie

  1. sos pomidorowy przyprawić oregano
    Mozzarella pokroić w plastry,
    Rozwałkować ciasto i wykroić kółka
    Posmarować sosem pomidorowym,na to ułożyć salami i mozzarellę
    Włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec w temp 180 ca przez ca 15minut.w sumie to według grubości ciasta

  2. W tym czasie
    Oliwki pokroić:
    na główkę końcówka oliwki
    na tułów połowa oliwki
    na pytki pokroić w plasterki:)
    Wyjąć pizzerki i poukładać oliwki w kształcie pajączków i piec dalej około 10 minut
    KONTROLUJCIE PIZZERKI,BYĆ MOŻE POTRZEBA DŁUŻEJ PIEC,UWAGA TYLKO ZEBY NIE BYŁA ZBYT WYSOKA TEMPERATURA BO WTEDY SER zacznie wrzec i POROZSUWAJA SIE PAJAĄCZKI I NIE BEDZIE EFEKTU
    miłej zabawy

Składniki
Składniki