Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto powiedział,że pączki mogą być tylko w wersji na słodko? Ja postanowiłam nieco z nimi poeksperymentować i stąd moja propozycja ;)
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 236
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 20
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 236
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 20
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Składniki
Drożdże połączyć z brązowym cukrem. Następnie dodać kefir (temp. pokojowa), mąkę, sól, oliwę, roztrzepano jajo i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Mięso zmielić ( u mnie pieczeń wieprzowa z dnia poprzedniego, ale można wykorzystać surowe mięso mielone, które należy usmażyć z dodatkiem przypraw), w razie potrzeby doprawić do smaku. Do mięsa dodać startą na dużych oczkach mozzarellę, jajo i całość połączyć. Gotowe ciasto podzielić na równe części (u mnie 8 szt). Każdą spłaszczyć, kłaść mięsne nadzienie i zwinąć tworząc pączka. Pozostawić na kwadrans do napuszenia.
Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podawać z ulubionym sosem (np. beszamelowym lub pieczarkowym). SMACZNEGO!