Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis czasochłonny, ale WARTO!!!
Szybka i smaczna
Odsłon: 11139
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 122
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2667
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 170
Szybka i smaczna
Odsłon: 11139
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 122
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2667
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 170
Składniki
Ozory należy dobrze umyć, zalać wodą i gotować do momentu aż będzie schodzić z nich skóra (ok. 2 godz.)
Obieramy ozory ze skóry, zalewamy świeżą wodą, dodajemy włoszczyznę, vegetę, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz i gotujemy do miękkości (ok. 1 godz.)
Miękkie ozory wyjmujemy z garnka i kroimy na ok. 1cm talarki, po czym układamy w formy np. salaterki i dekorujemy według uznania np. gotowaną marchewką.
Wywar z ozorów odcedzamy przez gęste sitko i dodajemy żelatynę - według przepisu na opakowaniu.
Tak przygotowanym wywarem z żelatyną zalewamy wcześniej przygotowane formy z ozorami i wstawiamy do lodówki. Czekamy aż zrobi się galareta i gotowe.