Owsiane placuszki

Owsiane placuszki
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Zdrowe i smaczne bez mięsa.

Składniki

  • Składniki:
  • Płatki owsiane 25 dag
  • masło klarowane
  • Jajka 5 szt.
  • Mleko 2 ½ szklanki
  • Mąka pszenna 5 dag
  • Sól do smaku

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Płatki wrzucić do wrzącego mleka i ugotować na wolnym ogniu, po czym ostudzić. Następnie połączyć z jajkami, mąką, posolić do smaku i jeszcze raz dokładnie wyrobić masę. Smażyć cienkie, małe placuszki na rozgrzanym maśle z obu stron na złoto. Super smakują z sosem koperkowym.

Komentarze do przepisu (2)

basiliana 14 czerwca 2018
Bardzo fajny pomysł na placuszki, wyglądają apetycznie. W składnikach mleko pojawiło się dwa razy, czy obydwie... Czytaj całość »
Bardzo fajny pomysł na placuszki, wyglądają apetycznie. W składnikach mleko pojawiło się dwa razy, czy obydwie porcje są potrzebne?
Tradycyjna_Kuchnia 14 czerwca 2018
Witam
nastąpiła pomyłka mleka ma być tylko 2,5 szklanki
Składniki
  • Składniki:
  • Płatki owsiane 25 dag
  • masło klarowane
  • Jajka 5 szt.
  • Mleko 2 ½ szklanki
  • Mąka pszenna 5 dag
  • Sól do smaku
Składniki