Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty przepis na ostrą, tanią przekąskę możliwą do zrobienia z resztek po przyjęciu.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10060
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 248
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10060
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 248
Składniki
Przygotowanie masełka Ząbek czosnku obrać i rozgnieść w wyciskarce do czosnku, jeśli takiej nie macie osiągniecie podobny efekt trąc czosnek na w miarę drobnej tarce. Czosnek wrzucić do miseczki, dodać masło ( żeby nie było wątpliwości, masło nie może być twarde) i porządnie wymieszać.
Przygotowywanie grzanek bagietkę pokroić na plastry o grubości 2-3 centymetrów, a to pokroić na kosteczki ( nie muszą być idealne). Brać trochę masełka na palce i smarować nim kosteczki oprócz jednej ścianki.
Piecznie Nie wiem jakie Wy macie piekarniki, ale u mnie nie da się nastawić konkretnej temperatury. Proponuje więc, żebyście z gorącem nie przesadzali nastawili na temperaturę pomiędzy maxi i mini i grzaneczki ( na folii aluminiowej) piekli 2 minuty a jeśli według was będą niedopieczone to podpieczcie je jeszcze trochę. !!!!! UWAGA !!!!! Grzaneczki często wychodzą bardzo ostre, proponuje więc po jedzeniu napić się mleka lub zjeść trochę płatków kukurydzianych, NIE PIĆ WODY wbrew pozorom wzmacnia ona uczucie ostrości.