Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane wzbogacone.
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4972
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1384
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 145
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 53
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4824
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4972
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1384
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 145
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 53
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4824
Składniki
Wszystko po kolei siekamy /cebula w kostkę, zielony szczypior ,tymiane zielony na drobno /, ziemniaki ucieramy pół na pół na grubszej i drobniejszej tarce dodajemy jajko, mąkę , przyprawy do smaku, wszysko dokładnie mieszamy doprawiamy do smaku i smażymy małe lub większe placuszki.. Smażymy na gorącym oleju na rumiano . Podajemy najlepiej na gorąco , zimne też smaczne ale tracą chrupkość , do tego herbatka z imbirem i oryginalna kolacja dla gości i przyjaciół gotowa ! !