Omlet ze szparagami

Omlet ze szparagami
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Gorące danie na kolację ,które z apetytem zje każdy.

Składniki

  • Jajka kurze 3 szt.
  • Mleko 2 łyżki stołowe
  • Mąka krupczatka 2 łyżki stołowe
  • Szparagi konserwowe 330g 1/2 słoika
  • Szczypior 1/4 pęczka
  • Masło 1 łyżka stołowa
  • Keczup do polania lub musztarda

Przygotowanie

  1. Białka oddzielić od żółtek.Żółtka rozkłócić z mlekiem ,dodać mąkę, wymieszać.Białka ubić na sztywno,dodać do masy jajecznej, wymieszać.Do całości dodać połowę ściętego szczypiorku.

  2. Patelnię rozgrzać ,dodać masło,na rozpuszczone masło wyłożyć masę jajeczną.Smażyć na średnim ogniu do zrumienienia.Odwrócić na drugą stronę i smażyć na rumiano.

  3. Wyłożyć na talerz dodać osączone z zalewy szparagi.Szparagów dodać tyle ,ile kto lubi.Lekko zawinąć polać keczupem lub posmarować musztardą zgodnie z upodobaniem,posypać szczypiorkiem.

Komentarze do przepisu (2)

Maudie 25 września 2019
Pycha :)
marianna1289 26 września 2019
Dzięki
Składniki
  • Jajka kurze 3 szt.
  • Mleko 2 łyżki stołowe
  • Mąka krupczatka 2 łyżki stołowe
  • Szparagi konserwowe 330g 1/2 słoika
  • Szczypior 1/4 pęczka
  • Masło 1 łyżka stołowa
  • Keczup do polania lub musztarda
Składniki