Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pomysł zarówno na śniadanie, jak i kolacje. Przygotowanie omletu jest proste, a efekt zawsze jeden - pyszne danie.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 221
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 221
Składniki
Pomidora pokroić w plasterki i podsmażamy na maśle z obu stron. Dodajemy pokrojony w plasterki czosnek. Jajka roztrzepujemy, dodajemy mleka, dokładnie roztrzepujemy widelcem, solimy i pieprzymy do smaku. Jajeczną masą zalewamy usmażone pomidory i czosnek. Całość posypujemy posiekaną bazylią i startym żółtym serem. Patelnie przykrywamy i na niewielkim ogniu smażymy omlet tak długo, aż wierzch będzie ścięty i ser się rozpuścił. Gdy brzegi omletu będą już dobrze ścięte, możemy podważyć je łopatką ze wszystkich stron, by płynna masa z wierzchu omletu dostała się pod spód.