Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis z kuchni wschodniej.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 86
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 153
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 80
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 86
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 153
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 80
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, połowę ugotować i gorące utłuc, a drugą połowę zetrzeć na tarce. Sok odcisnąć, połączyć z ugotowanymi ostudzonymi ziemniakami, dodać jajko, mak i sól do smaku.
Wyrobić masę dokładnie. Formować placuszki i smażyć na oleju. Podawać z maślanką lub na słodko z konfiturą.