Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie a pikantne. Wersja bez oleju, chrupiące- jędrne.Fajny smak.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 176
Polecam.
Odsłon: 853
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 138
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9261
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 176
Polecam.
Odsłon: 853
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 138
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9261
Składniki
Zalewę ( ocet, woda, cukier, sól, liść laurowy, zielę angielskie)zagotować, przestudzić. Wsypac 2 łyżeczki chilli w proszku, zamieszać. Wystarcza na 6-7 słoików litrowych, wypełnionych ogórkami.
Do słoika wkładamy koper z nasionkami, kawałek korzenia chrzanu, 2 prążki cebuli, 2 plastry marchewki, płaską łyżeczkę gorczycy i ogórki, najlepiej małe. Zalewamy zalewą, pasteryzujemy 5 minut.