Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli chcemy mieć świeże ogórki nie przekwaszone do stałej, bieżącej konsumpcji a warto, bo to samo zdrowie polecam poniższy przepis.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 195
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 160
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 98
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 195
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 160
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 98
Składniki
Wybierać tylko nieduże zielone ogórki, ułożyć ciasno w odpowiednim słoju przekładając jedynie koprem. zalać ostudzoną przegotowaną wodą z rozpuszczoną solą. Jeżeli ktoś lubi można dodać utłuczonego pieprzu łyżeczkę - poprawia smak i ułatwia przetrzymywanie. Muszą stać w pokojowej temperaturze, ale ani w słońcu ani blisko źródła ciepła. Po 48 do 60 godzinach będą gotowe do spożycia, należy jednak przechowywać w chłodzie aby szybko nie skwaśniały. Po wybraniu ogórków można w pozostały sok z ogórków włożyć świeżą partię a będą gotowe w 24 godziny.