Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane są faszerowane pomidory, papryki, cukinia. A może nafaszerować też ogórka? Pyszny przepis na ciekawe danie, które w dodatku pięknie wygląda na talerzu.
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 108
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 12253
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 62
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 37
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 108
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 12253
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 62
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 37
Składniki
Ryz ugotować w osolonej wodzie. W czasie gdy ryz się gotuje przygotować sos i warzywa do sosu. Na rozgrzanym maśle zeszklić polowe cebuli, dodać tymianek, chwile posmażyć i zalać śmietanka, doprawić sola i pieprzem. Gdy sos zgęstnieje zestawić z ognia i dodać natkę pietruszki.
Ogórki obrać, przekroić na pół i wydrążyć łyżeczką środek, gotować w osolonej wodzie ok. 5 min. Warzywa pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklić polowe posiekanej cebuli, dodać warzywa, chwile smażyć, doprawić sola, pieprzem.
Połączyć z gorącym ryżem i nadziewać ogórki. Podawać z przygotowanym sosem ziołowym.