Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6510
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 141
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 825
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6510
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 141
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 825
Składniki
Rybę sprawiamy,czyścimy z łusek,albo kupujemy filety,ale lepsze są tuszki.Przyprawiamy solą,panierujemy w mące jajku i bułce tartej,smażymy na oleju.Studzimy.
Zalewa uniwersalna do wszystkiego co marynowane:5 szklanek wody,1 szklanka octu,4 łyżki cukru,2 łyżki soli zagotowujemy,dodajemy listek laurowy i ziele angielskie.Studzimy.Zalewa jest dobra również do korniszonów,do papryki,itp
Ryby układamy w słoju,zalewamy zimną zalewą i odstawiamy w zimne miejsce na chociaż dwa -trzy dni.Smacznego:)