NOTOTENIA W ZALEWIE OCTOWEJ

NOTOTENIA W ZALEWIE OCTOWEJ
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: bozenas
proste,smaczne

Składniki

Przygotowanie

  1. Rybę sprawiamy,czyścimy z łusek,albo kupujemy filety,ale lepsze są tuszki.Przyprawiamy solą,panierujemy w mące jajku i bułce tartej,smażymy na oleju.Studzimy.

  2. Zalewa uniwersalna do wszystkiego co marynowane:5 szklanek wody,1 szklanka octu,4 łyżki cukru,2 łyżki soli zagotowujemy,dodajemy listek laurowy i ziele angielskie.Studzimy.Zalewa jest dobra również do korniszonów,do papryki,itp

  3. Ryby układamy w słoju,zalewamy zimną zalewą i odstawiamy w zimne miejsce na chociaż dwa -trzy dni.Smacznego:)

Komentarze do przepisu (2)

papik 12 lutego 2011
Czy można użyć innego rodzaju ryby?
bozenas 11 maja 2011
no jasne:)
Składniki
Składniki