Naleśnikowe sushi

Przepis dnia 2012-02-01
Naleśnikowe sushi
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: blacklady40
Kolorowa wariacja na temat naleśnika

Składniki

  • mąka, 0,5 kg
  • jajko, 2 sztuki
  • woda mineralna gazowana, 0,5 litra
  • mleko, 0,5 litra
  • olej
  • kurkuma, 2 łyżki
  • koncentrat barszczu czerwonego, 5 łyżek
  • ostry serek, do nadzienia
  • papryka, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek, do dekoracji

Przygotowanie

  1. Z mąki, wody mineralnej gazowanej, jajek, mleka i odrobiny oleju wyrobic ciasto na naleśniki. Podzielic na 2 części. Do jednej dodac kurkumę, do drugiej dolac koncentrat barswzczu (jeśli ciasto jest za rzadkie dosypac mąki). Smażyc kolorowe placki.

  2. Każdy z nich nadziewac ostrym białym serkiem (wedle uznania) zawijac. Aby brzegio się nie rozlepiły posmarowac majonezem. Schłodzic na 1 godzinę. Po schłodzeniu kroic na kilkucentymetrowe "rurki". Dekorowac wedle uznania. Do gorącego barszczyku - miodzio:)

Komentarze do przepisu (4)

anetaa26 30 stycznia 2012
swietnie wyglada :)
biancorossa 31 stycznia 2012
Rzeczywiście,kolorki są niesamowite:)
Joasia2 01 lutego 2012
Świetny pomysł na przekąskę, można jeszcze zrobić trzecie naleśniki, zielone, zabarwione szpinakiem:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mąka, 0,5 kg
  • jajko, 2 sztuki
  • woda mineralna gazowana, 0,5 litra
  • mleko, 0,5 litra
  • olej
  • kurkuma, 2 łyżki
  • koncentrat barszczu czerwonego, 5 łyżek
  • ostry serek, do nadzienia
  • papryka, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek, do dekoracji
Składniki