Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne naleśniki ze zdrowym szpinakiem i fetą. Dla potrzebujących żelaza, a znudzonych zieloną papką na talerzu. Świetna odmiana. Polecam!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Ciasto przygotuj według przepisu podstawowego. Rozgrzej patelnię, smaruj tłuszczem. Na patelnię wylewaj po porcji ciasta i usmaż 12 naleśników.
Sos: posiekaną cebulę i roztarty ząbek czosnku przysmaż na łyżce oliwy. Dodaj pokrojone pomidory, podsmaż. Przypraw ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem i cukrem. Na ostrym ogniu gotuj 5 min. Przypraw tabasco.
Nadzienie: na łyżce oleju podsmaż orzeszki piniowe oraz drugi roztarty ząbek czosnku, dodaj szpinak. Smaż 1 min. Dołóż pokrojoną w kostkę fetę oraz śmietanę. Przypraw.
Farsz rozłóż na naleśnikach. Zwijaj je w rulony. Polej gorącym sosem.