Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatne w smaku. Podane z tartym parmezanem i sosem pietruszkowo-chrzanowym smakują wybornie.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski ,dodajemy jajka ,mleko ,parmezan i łyżkę płynnego masła. Dokładnie mieszamy. Szparagi obieramy ,odkrawamy końce. Gotujemy przez 25 min we wrzątku z dodatkiem soli ,cukru i łyżki masła. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 70°C. Na patelni teflonowej smażymy 8 naleśników. Wkładamy kolejno do piekarnika przekładając je pergaminem. Jogurt mieszamy z solą ,pieprzem ,chrzanem ,2 łyżkami oliwy ,śmietaną i posiekaną natką pietruszki. Na każdym naleśniku rozłożyć plaster szynki ,4-5 szparagów ,zawijamy. Podajemy z sosem i startym parmezanem.