Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zdrowe, smaczne i aromatyczne ciasto naleśnikowe z nutą wanilii i kokosa. Tak przygotowane naleśniki są delikatne i puszyste.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Mąkę przesiać do miseczki, dodać ciepłe, ale nie gorące mleko wymieszane z cukrem trzcinowym*, wbić jajko, dodać ziarenka wanilii, olej kokosowy i szczyptę soli. Wszystko zmiksować i odstawić na około 0,5 godziny, aby ciasto trochę "popracowało" i nabrało aromatu. * Jeśli wolimy jeszcze słodsze ciasto, możemy użyć większej ilości cukru.
Następnie do ciasta wlać wolę mineralną i wymieszać. Smażyć z obu stron na patelni do naleśników delikatnie wysmarowanej olejem kokosowym. Naleśniki posmarować ulubionymi dodatkami - miodem, dżemem lub słodkim serkiem. Życzę smacznego! :)