Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak to przed świętami dni zabiegane dlatego dziś jedzonko na szybko, ale kto nie lubi naleśników chyba każdy się skusi. Lubią je dzieci i dorośli, babcie i dziadkowie bo raczej naleśniki idą na zdrowie. Jeśli się nie zgadzacie to trudno my możemy je jeść o każdej porze dnia i nocy.
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 26
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 26
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki miksując dodać cukier waniliowy.
Wszystko dokładnie zmiksować do połączenia się składników. Na patelnię wlać kroplę oleju i chochlą nalewać ciasto ( cienką warstwę ).
Smażyć z obu stron na rumiano. Z tego przepisu wyszło mi 13 naleśników, jeśli ktoś potrzebuje więcej wystarczy zwiększyć składniki.
Na usmażone naleśniki dać farsz kto jaki chce ( te naleśniki nadają się również do zrobienia krokietów tylko wtedy bez cukru waniliowego). Zapełnione naleśniki zawijać dowolnie kto jak lubi.
Naleśniki podałam z twarogiem i cukrem zrobiony ze śmietaną, a na wierzch dałam po łyżce powideł śliwkowych. Polecam każdemu kto uwielbia naleśniki. naleśniki gotowe można usmażyć na tłuszczu będą super chrupiące i ładnie podpieczone.