Naleśniki orkiszowe

Naleśniki orkiszowe
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Naleśniki to potrawa, którą uwielbia większość dzieci. Mój trzylatek mógłby je jeść na okrągło, dlatego chcąc, żeby były bardziej zdrowe, zwykłą mąkę pszenną zamieniłam na orkiszową. I tak o to zwykłe naleśniki zyskały nową twarz.

Składniki

Przygotowanie

  1. Jajka dobrze roztrzepać z solą.
    Dodać mleko, wodę, olej rzepakowy i przesianą przez sitko mąkę dobrze wymieszać.
    Smażyć na rozgrzanej patelni (już bez użycia tłuszczu).

  2. Podawać z ulubionymi dodatkami.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (2)

Maudie 26 lutego 2018
Pycha!!!!!!!
gochna55 27 lutego 2018
Polecam "słodziakom". A jakie pyszne nadziane warzywkami ! Dzięki za przepis - robię też takie, czasem... Czytaj całość »
Polecam "słodziakom". A jakie pyszne nadziane warzywkami ! Dzięki za przepis - robię też takie, czasem z mąką ryżową (1:1 z orkiszową).
Składniki
Składniki