Naleśniki na ostro

Naleśniki na ostro
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: zabecka
Smaczne i syte. Mój pomysł na farsz do naleśników.

Składniki

Przygotowanie

  1. Usmażyć naleśniki wg sprawdzonego przepisu(bez cukru). Mięso umyć i pokroić, lekko podsmażyć.dodać pieczarki pokroić w dość duże kawałki i podsmażyć z cebula skrojoną w gruba kostkę. Dodać kukurydze, oliwki i paprykę pokrojoną w kostkę. Wszystko doprawić wg uznania. Farsz nakładać na naleśniki i zawijać, Położyć na wierzch kilka plastrów sera żółtego i zapiec w piekarniku aż ser się rozpłynie. Podawać z sosem czosnkowym( ja robię swój tzn. śmietana, majonez, vegetta, czosnek,sól, pieprz)

Komentarze do przepisu (4)

zabecka 20 stycznia 2011
Dzięki za uwagę, już poprawiam.
Konto usunięte 21 stycznia 2011
a co to jest to na wierzchu..?????
zabecka 21 stycznia 2011
Na wierzchu jest ser i na jednym naleśniku dałam przykładowo sos czosnkowy.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki