Naleśniki meksykańskie

Naleśniki meksykańskie
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: taura
Wyjątkowo pyszne!

Składniki

Przygotowanie

  1. Pół kilograma karkówki pokroiłam w kostkę (1cm x 1cm) i wrzuciłam na oliwę. Podsmażyłam ze wszystkich stron, aby mięso zbrązowiało i dodałam 2 pokrojone cebule i 5 ząbków czosnku, osoliłam. Po kilku minutach dodałam pokrojoną w drobne kawałki paprykę czerwoną i pomidora, obsypałam ostrą papryką, wlałam (opcjonalnie) 2 łyżeczki octu balsamicznego pomidorowego. Podłałam wodą o dusiłam ok 40 minut. Po tym czasie dodałam 1/3 puszki kukurydzy i 1/3 puszki czerwonej fasoli. Sos się chwilę pogotował i był na tyle gęsty, ze nie musiałam zagęszczać. Usmażyłam naleśniki: mąka + mleko + jajko + szczypta soli + łyżka oleju. Na gotowe naleśniki nałożyłam farsz meksykański, zawinęłam w rulonik, obsypałam tartym żółtym serem i wstawiłam do piekarnka na ok 8 minut.

Komentarze do przepisu (10)

wioleta333 12 listopada 2010
mniam ...
nowalijka 12 listopada 2010
pychotka to musi być
madzia1208 13 listopada 2010
Do ulubionych no i oczywiście do wypróbowania,pozdrawiam!!!!!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki