Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podaję przepis na proste i smaczne danie obiadowe. Są to naleśniki z mięsem drobiowym i warzywami oraz pysznym sosem, który powstał przy podsmażaniu farszu.
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 185
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 185
Składniki
Ciasto naleśnikowe: Składniki na naleśniki dokładnie miksujemy, następnie smażymy cienkie, blade naleśniki. Farsz: Cebulę obieramy, kroimy w niedużą kostkę , następnie podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanej oliwie. Do zeszklonej cebuli dodajemy, oczyszczoną, osuszoną pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Doprawiamy lekko przyprawą do gyrosu , podsmażamy kilka minut, aby kurczak się przyrumienił. Marchewkę po obraniu ścieramy na tarce o dużych oczkach. Startą marchewkę dodajemy do kurczaka. Do kurczaka dodajemy również oczyszczone pokrojone w drobną kostkę papryki, pomidor, pozostałą przyprawę do gyrosu i na samym końcu pokrojoną w kostkę cukinię. Wszystko smażymy do miękkości warzyw. Powstały sos odlewamy do garnuszka i zagęszczamy mąką. Na każdym naleśniku nakładamy porcję farszu, zwijamy jak krokiety. Przed podaniem ponownie smażymy na złoty kolor. Podając polewamy gotowym sosem. Smacznego. Rada; Do farszu można dodać dodatkowo pieczarki i kukurydzę konserwową, a cukinię można zastąpić kabaczkiem.