Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki!!!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Najpierw przygotowujemy jajka, mąkę, mleko i sól. Następnie jajka wbić do mleka i starannie rozmącić trzepaczką. Dodawać po trochu mąkę, cukier, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki; osolić. Tłuszcz rozgrzać na patelni i małą łyżeczką wazową nabierać ciasto. Przy wlewaniu ciasta na patelnię należy obrać ją tak, by była nim pokryta cienko i równomiernie. Gdy ciasto naleśnikowe się zetnie, obrócić łopatką na drugą stronę i dosmażyć na złotobrązowy kolor. ... ~ Ciasto na naleśniki powinno być płynne. Jeżeli zgęstnieje, trzeba je rozrzedzić mlekiem. Ciasto powinno zawsze postać gdzieś z 30 minut, aby mąka spęczniała. Jeżeli nadzienie ma być pikantne, nie należy do ciasta dodawać cukru!!!! ~ ...