Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna,chrupiąca i aromatyczna przekąska dla miłośników cebuli :) Placuszki można podawać np z sosem czosnkowym.
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 69
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 34
Kapuśniak z młodej kapusty ugotowany na wieprzowej konserwie słoikowej z marc...
Odsłon: 140
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 650
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 62
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 69
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 34
Kapuśniak z młodej kapusty ugotowany na wieprzowej konserwie słoikowej z marc...
Odsłon: 140
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 650
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 62
Składniki
Cebule obrać i pokroić w piórka. Mąkę pszenną,ziemniaczaną oraz przyprawy wymieszać razem. Do suchych składników dodać wodę (tak by wyszło odrobinę gęstsze ciasto naleśnikowe) i dokładnie wymieszać. Do ciasta dodać cebulę i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nakładać łyżką małe porcje cebuli w cieście.Smażyć na złoty kolor po ok 2-3 min z każdej strony.Odsączyć na papierowym ręczniku. Placuszki można podać z sosem czosnkowym.(do ok 200 g jogurtu naturalnego wcisnąć 2 ząbki czosnku i wymieszać) Smacznego:)