Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykłe pieczarki o trochę innym smaku.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 763
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1809
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 236
Polecam.
Odsłon: 284
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 763
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1809
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 236
Polecam.
Odsłon: 284
Składniki
Pieczarki oczyścić, delikatnie usunąć nóżki.
Na maśle zeszklić posiekaną drobno cebulę, dodać pokrojone w kosteczkę nóżki pieczarek, posolić, dusić do miękkości.
Do cebulki i nóżek dodać posiekane jajko, natkę pietruszki i szczypiorek. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Pieczarki nadziewać powstałą masą. Doły grzybków obtoczyć w jajku i bułce. śmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Podawać ciepłe.