Nadziewane mufinki z ciasta na pizzę

Nadziewane mufinki z ciasta na pizzę
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Mechanik79
Niejednokrotnie robiłem pizze na gotowym cieście i zawsze była świetna tzn. do wczoraj, kiedy to nie wytrzymałem i wymyśliłem coś jeszcze lepszego, coś czym jednocześnie mogę się podzielić z Wami.

Składniki

  • opakowanie ciasta na pizzę
  • 2/3 puszki czerwonej fasoli
  • kawałek boczku
  • 500 gr pieczarek
  • 3 średnie cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 papryczki chilli
  • łyżka masła
  • pół łyżeczki papryki wędzonej
  • parmezan lub chedar
  • olej rzepakowy
  • sól pieprz

Przygotowanie

  1. Podsmażamy pokrojony boczek z cebulką dodając pod koniec czosnek.
    Dodajemy pokrojone pieczarki i podsmażamy całość.

    Opłukaną fasolkę miażdżymy widelcem,
    dodajemy chilli, olej i paprykę wędzoną.
    Całość mieszamy na gładką pastę.

  2. Ciasto wyjmujemy z tuby.
    Kroimy je na 12 ok 2 cm krążków.
    Do wysmarowanej masłem formy na mufinki układamy krążki.
    Pieczemy w 170oC przez ok 9 minut.
    Od razu po upieczeniu wgniatamy środek mufin.

    Dno mufin wykładamy pastą z czerwonej fasoli.
    Jeszcze tylko pieczarkowy farsz i starty chedar.

    Smacznego :)

Składniki
  • opakowanie ciasta na pizzę
  • 2/3 puszki czerwonej fasoli
  • kawałek boczku
  • 500 gr pieczarek
  • 3 średnie cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 papryczki chilli
  • łyżka masła
  • pół łyżeczki papryki wędzonej
  • parmezan lub chedar
  • olej rzepakowy
  • sól pieprz
Składniki