Nachosy

Nachosy
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: jakewa
Domowe nachosy z tortilli, szybko się robią i szybko znikają.

Składniki

Przygotowanie

  1. Placek tortilli dzielimy na 16 trójkątnych kawałków.
    Wszystkie przyprawy - w ilości według uznania - łączymy z olejem.

  2. Każdy kawałek tortilli smarujemy z obu stron olejem z przyprawami i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

  3. Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 °C na 13 do 15 minut max.
    Po upieczeniu, przekładamy nachosy na ręcznik papierowy do wystygnięcia.

  4. Podajemy z ketchupem lub sosem wykonanym z jogurtu naturalnego i majonezu w proporcji 1 do 1 i dwoma ząbkami czosnku przeciśniętego przez wyciskarkę.

    Smacznego :)

Składniki
Składniki