Muszle makaronowe faszerowane sałatką

Muszle makaronowe faszerowane sałatką
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Muszle makaronowe faszerowane sałatką

Składniki

  • Muszle makaronowe 12-14 sztuk
  • Filet z kurczaka pojedynczy
  • Kukurydza 3 łyżki
  • Ogórki konserwowe 6 małych
  • Szczypiorek 3 łodygi
  • Papryka czerwona 1/2
  • Por biała część 3 cm
  • Majonez łyżka
  • Sól
  • Pieprz
  • Natka pietruszki gałązka do dekoracji
  • Ulubione przyprawy do kurczaka (opcjonalnie)

Przygotowanie

  1. Fileta podkroić drobno, przyprawić solą oraz pieprze lub ulubionymi przyprawami np. gyros. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.


    Muszle makaronowe ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.


    Pora drobno pokroić, posolić i wygnieść w dłoniach lub widelcem. Odstawić na 3 minuty.


    W tym czasie pokroić i przełożyć do miski ogórki, paprykę, szczypiorek. Dodać pora, filet z kurczaka. Doprawić solą oraz pieprzem. Dodać majonez i całość wymieszać. Gotową sałatką nafaszerować zimne muszle makaronowe. Udekorować szczypiorkiem i pietruszką, Smacznego!

Składniki
  • Muszle makaronowe 12-14 sztuk
  • Filet z kurczaka pojedynczy
  • Kukurydza 3 łyżki
  • Ogórki konserwowe 6 małych
  • Szczypiorek 3 łodygi
  • Papryka czerwona 1/2
  • Por biała część 3 cm
  • Majonez łyżka
  • Sól
  • Pieprz
  • Natka pietruszki gałązka do dekoracji
  • Ulubione przyprawy do kurczaka (opcjonalnie)
Składniki