Muszle faszerowane sałatką z tuńczykiem

Przepis dnia 2018-01-03
Muszle faszerowane sałatką z tuńczykiem
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: HabibiChi
Bardzo proste w przygotowaniu, smaczne i efektowne muszle z tuńczykiem i warzywami.

Składniki

  • 30 dużych muszli makaronowych
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 papryka czerwona
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 3 ugotowane jajka na twardo
  • 3-4 ogórki kiszone
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • koperek
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Muszle gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oleju. Wyjmujemy i czekamy aż przestygną. Następnie do miski wkładamy pokrojone w drobna kosteczkę jajko, paprykę, ogórka. Dokładamy odsączonego tuńczyka, kukurydzę. Dodajemy majonez i musztardę - wszystko razem mieszamy. Do każdej muszli nakładamy łyżkę farszu i posypujemy koperkiem.

Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 27 grudnia 2017
Po świętach, to tylko kilka takich i dość.
Trzeba dbać, o linię xD
bietka5 03 stycznia 2018
Również takie robię, są bardzo smaczne :)
Składniki
  • 30 dużych muszli makaronowych
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 papryka czerwona
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 3 ugotowane jajka na twardo
  • 3-4 ogórki kiszone
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • koperek
  • sól i pieprz do smaku
Składniki