Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne wytrawne i sezonowe muffinki.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Cukinię wymyć, odciąć końcówki i zetrzeć na grubych oczkach. Wsypać do niej mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, sól, olej i żółtka. Wymieszać wszystko ze sobą. Białka ubić na sztywno, w osobnym naczyniu i dodać do masy. Delikatnie wymieszać. Łyżką wyłożyć do foremek silikonowych i piec w 160 * około 30 minut z termoobiegiem opcja dół. składniki na 16 sztuk