Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie stanowi niezłą przekąskę przed daniem głównym ;)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 891
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 190
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9300
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 891
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 190
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9300
Składniki
Boczek pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną patelnię, smażyć przez kilka minut. Ostudzić. Jaja rozmieszać z przyprawami. Następnie dodać mleko, maślankę i olej, wymieszać.
Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Połączyć. Do papilotek nakładać po łyżce ciasta, łyżeczce boczki i łyżeczce żółtego sera startego na dużych oczkach. Farsz "przykryć' pozostałym ciastem.
Piec w piekarniku w temp. 175 stopni przez ok. 20-25 min. Podawać np. na ciepło z sosem pieczarkowym :)