Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie błyskawiczne, a wyglądem zachwyci niejednego!
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 392
Polecam.
Odsłon: 86
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 94
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 392
Polecam.
Odsłon: 86
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 94
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Foremki smarujemy olejem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Wbijamy do każdej po jednym jajku ( delikatnie aby żółtko nam się nie rozlało ).
Solimy. Polewamy jedną łyżką śmietany i niewielką ilością oliwy z oliwek.
Gorącą wodę wlewamy do naczynia( do połowy wysokości muffinek ).
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy ok. 10 minut.
Jajka wyjmujemy z foremek i studzimy.
Majonez mieszamy ze śmietaną, doprawić solą, pieprzem i papryką.
Jajka układamy na talerzu , dekorujemy sosem oraz np. papryką
.Zajadamy!Smacznego!