Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To taki typ babeczek, który idealnie nadaje się jako przekąska lub jako apetyczny dodatek do prawie każdej zupy krem ;)
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 126
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 261
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 98
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3329
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 126
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 261
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 98
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3329
Składniki
Do miski wlać kefir, oliwę i dodać jajo, wymieszać. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy, wymieszać. Na końcu dodać kabanosa pokrojonego w plasterki i odcedzona mozzarellę również pokrojoną w plastry. Całość wymieszać.
Ciasto przekładamy do papilotek do ok. 3/4 wysokości. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 20 min. Gotowe muffinki idealnie pasują do zupy krem lub są świetną przekąską :) Smacznego!