Muffinki warzywne z ciasta francuskiego

Muffinki warzywne z ciasta francuskiego
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Majala
Przekąska typu "przegląd lodówki". Podsmażone warzywa zapiekane w cieście francuskim.

Składniki

Przygotowanie

  1. Warzywa i zioła pokroić

  2. Pokroić w kostkę boczek

  3. W rondlu podsmażyć boczek z dodatkiem masła, dodać cebulę czosnek, marchew, seler , paprykę. Dodajemy stopniowo i smażymy po kilka minut. Dodać pomidory i zioła. Smażymy do odparowania soku.

  4. Roztrzepujemy jajka i mieszamy z startym serem. Zalewamy warzywa.

  5. Arkusz ciasta dzielimy na 12 części i wykładamy do formy na muffinki. Wlewamy warzywa do foremek ( po 2 łyżki), wstawiamy do nagrzanego 180 stopni piekarnika i pieczemy na złoty kolor.

  6. Po ostudzeniu wyjmujemy ostrożnie i podajemy na ciepło lub na zimno.

    Smacznego!!!

Składniki
Składniki