Muffinki śniadaniowe przekąski do szkoły Muffinki jajeczne ze szpinakiem keto

Muffinki śniadaniowe przekąski do szkoły Muffinki jajeczne ze szpinakiem keto
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Pyszne Muffinki,idealne jako przekaska do szkoly dla dzieci!Zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji,na wiecej pysznych przepisów!

Składniki

  • na 6-8 Muffinek:
  • 4 jajka,2-3 plastry szynki
  • polówka czerwonej papryki
  • 1 duza kopiasta lyzka mrozonego szpinaku lub 60g
  • lub duza garsc swiezego dobrze posiekanego
  • 3-4 plastry sera zóltego
  • maly pomidor na góre,sól,pieprz,olej do formy

Przygotowanie

  1. Jajka roztrzepac widelcem,dodac sól,pieprz do smaku.Zalaczyc piekarnik na góra/dól 200 stopni

  2. Dodajemy szpinak,ser pokrojony lub starty,papryka,szynka lub boczek i wszystko razem dobrze wymieszac.Odstawic na bok.

  3. Przygotujemy forme do Muffinek i wysmarujemy olejem.Ja pieklam w sylikonowych duzych foremkachi wyszlo mi 6 sztuk,w formie lub mniejszych wyjdzie 8.Na góre dalam po kawalku pomidora.

  4. Pieczemy przez 25-30 min.az jajko sie zetnie i z góry beda zlotawe!SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 02 marca
Pyszotka:)
Składniki
  • na 6-8 Muffinek:
  • 4 jajka,2-3 plastry szynki
  • polówka czerwonej papryki
  • 1 duza kopiasta lyzka mrozonego szpinaku lub 60g
  • lub duza garsc swiezego dobrze posiekanego
  • 3-4 plastry sera zóltego
  • maly pomidor na góre,sól,pieprz,olej do formy
Składniki