Muffinki jaglano-mięsne z dodatkiem fenkułu

Muffinki jaglano-mięsne z dodatkiem fenkułu
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Dzisiaj polecam Wam bardzo smaczne i dietetyczne muffinki,danie jako przekąskę lub jako główne. Są delikatne, w smaku lekko anyżkowym,rozpływają się w ustach,na pewno wszystkim posmakują:)

Składniki

  • kasza jaglana 10dkg
  • fenkuł 1/2szt
  • cebulka 1/2 mała
  • mięso mielone z indyka około 20dkg
  • masło 1płaska łyżka
  • jajko1
  • sól,pieprz,wegeta,maggi
  • koperek kilka gałązek

Przygotowanie

  1. Torebkę kaszki ugotować przez 10min.i wystudzić.
    Fenkuł pokroić w kostkę i podsmażyć wraz z pokrojoną cebulką na maśle.
    Mięso zmielić.
    Do kaszki dodać mięso zmielone,podsmażony fenkuł z cebulką,przyprawy ,oraz posiekany koperek.
    Masę doprawić do smaku.
    Do foremek nałożyć masę mięsno-jaglaną.
    Dać do nagrzanego piekarnika do 190* góra-dół i piec około 40min.
    Z tych proporcji wyszło mi 9szt.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (6)

Bellapi 25 lutego 2017
pyszne :)
GREGORHSPEED 26 lutego 2017
O ja! Uwielbiam koper włoski <3
ciacho50 27 lutego 2017
Chętnie bym spróbowała jedną, wygląda smacznie :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kasza jaglana 10dkg
  • fenkuł 1/2szt
  • cebulka 1/2 mała
  • mięso mielone z indyka około 20dkg
  • masło 1płaska łyżka
  • jajko1
  • sól,pieprz,wegeta,maggi
  • koperek kilka gałązek
Składniki