Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i łatwa w przygotowaniu słodka przekąska. Banany na patyku w polewie czekoladowej z migdałami.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4808
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 943
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 230
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4808
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 943
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 230
Składniki
Każdego banana obieramy, odcinamy końcówki i kroimy na 2-3 kawałki w zależności od tego jak długi jest banan. Patyki od szaszłyków łamiemy na 2-3 kawałki i na nie nadziewamy banany. Wkładamy do zamrażalnika na 10 minut. W tym czasie roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej. Wyjmujemy banany i obtaczamy w czekoladzie bądź czubki posypując płatkami migdałowymi. Następnie wkładamy gotowe banany do zamrażalnika. Wyjmujemy przed podaniem ok. 15 minut wcześniej.