mozzarella z peperoni,bakłażanem i jarmużem

mozzarella z peperoni,bakłażanem i jarmużem
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
mozzarella trochę inaczej ,otulona sosem na ciepło z 3 warzyw,podlana oliwą z oliwek- pikantna i aromatyczna rozgrzewająca przekąska ;-)

Składniki

  • mozzarella 2 kule
  • bakłażan kilka plastrów
  • papryka peperoni czerwona 2 szt.
  • jarmuż 1 duża garść
  • cytryna 1 łyżka soku
  • oliwa z oliwek
  • sól młynek
  • pieprz cytrynowy młynek

Przygotowanie

  1. bakłażana,jarmuż i papryczkę kroimy na bardzo małe kawałki ( wręcz wyglądające na posiekane )
    na patelni rozgrzewamy na średnim ogniu oliwę,wrzucamy warzywa,dodajemy łyżkę soku z cytryny,sól i pieprz- mieszamy i podsmażamy dość krótko 4,5 min

    mozzarellę kroimy na plastry,polewamy zawartością patelni
    podlewamy oliwą z oliwek

    Smacznego :-)

Komentarze do przepisu (4)

Bellapi 29 stycznia 2017
mozzarella kocham <3
Docherro 29 stycznia 2017
Szybkie i smaczne..:)
bellamozzarella 30 stycznia 2017
Oj ja też...;-) mozzarella moja miłość ;-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mozzarella 2 kule
  • bakłażan kilka plastrów
  • papryka peperoni czerwona 2 szt.
  • jarmuż 1 duża garść
  • cytryna 1 łyżka soku
  • oliwa z oliwek
  • sól młynek
  • pieprz cytrynowy młynek
Składniki