Mozzarella w zalewie

Przepis dnia 2015-06-30
Mozzarella w zalewie
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Taka mozzarella ma inny smak , spróbować można.

Składniki

  • 800 g mozzarelli
  • 500 g pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 ostra czerwona papryczki chili
  • 1 peczek bazylii
  • 1 szklanka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Mozzarellę osączyłem, pokroiłem na plastry. Pomidory po umyciu, pokroiłem w grube plastry. Obrałem czosnek, pokroiłem w ćwiartki . Papryczkę chili oczyściłem , umyłem , usunąłem pestki i posiekałem. Opłukałem bazylię , oderwałem listki , osuszyłem.
    Mozzarellę, pomidory i bazylię ułożyłem warstwami w słoiku.
    Oliwę wymieszałem z chili , czosnkiem, solą i pieprzem. I tym alałem mozzarellę. Przykryłem, odstawiłem na noc do naciągnięcia.
    Podałem ze świeżą bagietką , dekorując bazylią i papryczką chili.

Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 27 czerwca 2015
bardzo ciekawe :)
Futka 29 czerwca 2015
Cudna mozzarella :)
Obserwator 29 czerwca 2015
Dziękuję :)
Składniki
  • 800 g mozzarelli
  • 500 g pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 ostra czerwona papryczki chili
  • 1 peczek bazylii
  • 1 szklanka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
Składniki