Morskie danie

Przepis dnia 2007-11-23
Morskie danie
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: mira
Gdy brakuje mi efektu dekoracji korzystam z metody: prosto, nietypowo ale fascynująco zarazem. Jeśli dodatkowo jest smacznie - efekt murowany!

Składniki

  • filet z ryby (ta którą najbardziej lubisz), 1
  • wodorosty
  • sól
  • sos sojowy
  • kolendra
  • Olej sezamowy
  • białe wino
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie

  1. Pokrój rybę na kawałki i włożyć je na ok 30 min do pojemnika z winem i solą. Po wyjęciu z marynaty podsmaż rybę przez kilka minut na oleju, tak aby nie była surowa. Owiń rybę wodorostami, jeśli nie będzie się trzymać użyj do tego kilka kropel wody lub oliwy z oliwek. Na koniec robimy sos mieszając olej sezamowy, sos sojowy i świeżą kolendrę. Takim sosem polewamy rybę. Smacznego!

Komentarze do przepisu (1)

cher84 15 czerwca 2016
wygląda na pyszne :) chyba spróbuję ;)
Składniki
  • filet z ryby (ta którą najbardziej lubisz), 1
  • wodorosty
  • sól
  • sos sojowy
  • kolendra
  • Olej sezamowy
  • białe wino
  • oliwa z oliwek
Składniki