Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podam wam fajny przepis na placki ziemniaczane inaczej, może się skusicie są bardzo chrupiące i sycące. Pewnie zaraz będą komentarze że zwykłe tylko z dodatkami lub jeszcze coś nie tak, mi się zachciało innej wersji i tak wymyśliłam z tego co miałam w lodówce. I powiem szczerze nie żałuję mojej decyzji bo wyszły naprawdę przepyszne, ale o tym musicie przekonać się sami więc do dzieła.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Ziemniaki obrane umyć i osuszyć na durszlaku z nadmiaru wody. Tak przygotowane ziemniaki zetrzeć na tarce do ziemniaków.
Gdy już wszystkie są starte dodać jajka, sól, pieprz, cebule pokrojoną w kostkę oraz boczek i ser pokrojone w drobna kostkę. Wszystko dokładnie wymieszać do połączenia się składników.
Na patelnię wlać olej, rozgrzać go i nakładać czubatą łyżkę ciasta ziemniaczanego formując placek i smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor ( nie dolewać oleju w czasie smażenia się placków, ponieważ będą się rozpadać ).
Placki to szybkie i pożywne danie, u nas podane tradycyjnie tak jak lubimy z kwaśną śmietaną i cukrem. Można też podawać z gulaszem lub kto z czym lubi.