Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zainspirowana dzisiejszym przepisem na zupę z bobem, koniecznie chciałam spróbować młodego bobu, który już pojawił się na straganach. Postanowiłam na początek sezonu przygotować go w sposób prosty i klasyczny, który lubię najbardziej :)
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 764
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1809
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 236
Polecam.
Odsłon: 284
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 764
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1809
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 236
Polecam.
Odsłon: 284
Składniki
Bób dobrze płuczemy w ciepłej wodzie. Zagotowujemy 1 litr wody, dodajemy sporą łyżeczkę cukru i 1 duży ząbek czosnku, wrzucamy umyty bób i gotujemy przez 10 minut. Po tym czasie dodajemy sól i gotujemy jeszcze przez 10 minut. 20 minut powinno wystarczyć, aby młody bób był odpowiednio ugotowany. Przed podaniem zawsze warto spróbować jedną sztukę. Ugotowany bób mieszamy z masełkiem i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Młody bób możemy śmiało jeść ze skórką, która jest miękka i posiada najwięcej witamin. Życzę smacznego! :)