Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo tania potrawa.
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Składniki
Z młodej kapusty usunąć wierzchnie liście. Resztę umyć, dokładnie osuszyć i poszatkować. Kapustę zalać odrobiną wrzątku, oprószyć solą oraz gotować pod przykryciem na wolnym ogniu przez 10 min.
Koperek dobrze opłukać oraz drobno posiekać. Cebulę obrać i pociąć na małe kawałki, a następnie zeszklić na rozgrzanym oleju z masłem. Pod koniec wsypać 1łyżkę mąki oraz chwilę podsmażać, stale mieszając.
Zrumienioną cebulę oraz koperek dodać do kapusty. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku sokiem wyciśniętym z 1 cytryny, solą i pieprzem. Danie podawać na ciepło ze świeżym pieczywem. Smacznego :-)