Mintaj w pomidorach.

Mintaj w pomidorach.
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym.

Składniki

  • mrożone kostki z mintaja 6 szt.
  • cebula 2 szt.
  • krojone pomidory z puszki
  • koncentrat pomidorowy 100 g
  • pasta rosołowa (domowa) 1 łyżka
  • Sól
  • Pieprz
  • Majeranek
  • starta gałka muszkatołowa połowa

Przygotowanie

  1. Rozmrożone na sicie kostki smażymy na gorącym oleju z każdej strony na lekko rumiany kolor. Usmażoną rybę wykładamy na talerz a na oleju w którym smażyła się ryba smażymy pokrojone w pół plastry cebule. Ładnie zeszkloną cebulę przekładamy do garnczka, dodajemy pomidory z puszki, pastę rosołową i koncentrat pomidorowy. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy przyprawami do smaku i gotujemy na małym ogniu kilka minut. Do garnczka dodajemy rybę, powoli mieszamy ją w sosie i kilka minut dusimy. Gotową, ostudzoną rybę wykładamy do pojemnika razem z sosem. Rybę możemy spożywać na ciepło jak i na zimno, jak rybę zrobioną w konserwie.

    Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (3)

fafiatko 08 kwietnia
Genialny przepis w swojej prostocie!
KulinarnaChwila 09 kwietnia
Pyszotka:)
fafiatko 14 kwietnia
Zrobione wczoraj, pysznosci!
Składniki
  • mrożone kostki z mintaja 6 szt.
  • cebula 2 szt.
  • krojone pomidory z puszki
  • koncentrat pomidorowy 100 g
  • pasta rosołowa (domowa) 1 łyżka
  • Sól
  • Pieprz
  • Majeranek
  • starta gałka muszkatołowa połowa
Składniki