Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i przepyszna przekąska na grill
Nie masz pomysłu na obiad? Zrób zapiekankę z ciasta francuskiego i mięsa miel...
Odsłon: 72
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 163
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 77
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 21
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 154
Nie masz pomysłu na obiad? Zrób zapiekankę z ciasta francuskiego i mięsa miel...
Odsłon: 72
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 163
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 77
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 21
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 154
Składniki
Z wątróbki usuwamy żyłki, dzielimy na równej wielkości kawałki. Boczek kroimy w bardzo cienkie plasterki. Pieczarki dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą.
Porcje wątróbki owijamy w plasterki boczku
Nadziewamy na wykałaczkę, a na końcach wykałaczki wbijamy przekrojoną na pół pieczarkę.
Gotowe szaszłyki posypujemy z każdej strony solą i pieprzem i układamy na rożnie.
Pieczemy przez około 10 minut z każdej strony na średnim żarze. Podajemy gdy boczek i pieczarki lekko się zrumienią. Smacznego !!!