Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 149
Polecam.
Odsłon: 236
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 180
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 149
Polecam.
Odsłon: 236
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 180
Składniki
Pomidor sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plastry.
Ogórek umyć, obrać i pokroić w plastry.
Paprykę umyć i pokroić w podłużne kawałki.
Na pierwszej tortilli rozprowadzić 1 łyżkę majonezu, ułożyć na niej na środku rząd ogórka, obok rząd salami i następnie rząd papryki. Z jednej strony powinna zostać mniej więcej połowa tortilli bez dodatków, z drugiej około kilkucentymetrowy kawałek. Ten kawałek zagiąć do środka, zwinąć całą tortillę w rulon, lekko ścisnąć, aby majonez skleił całość i pokroić na kawałki o długości około 4 cm.
Na drugiej tortilli rozprowadzić 1 łyżkę humusu, ułożyć na środku rząd pomidorów i obok rząd sera żółtego. Zwinąć w taki sam sposób, jak poprzednią, następnie pokroić.
Na trzeciej tortilli rozprowadzić 1 łyżkę serka twarogowego, ułożyć na środku dwa rzędy surimi, obok rząd ogórków. Zwinąć i pokroić jak poprzednie tortille.
Na czwartej tortilli rozprowadzić 1 łyżkę majonezu, na środku ułożyć dwa rzędy surimi, obok liście szpinaku. Zwinąć i również pokroić.
Na piątej tortilli rozprowadzić 1 łyżkę majonezu, ułożyć na środku rząd ogórków, obok 3 rzędy kabanosów i rząd papryki. Zwinąć i pokroić.
Mini roladki podawać na paterze lub półmisku.