Mini pizze z ciasta francuskiego

Mini pizze z ciasta francuskiego
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: agulam22
Coś dla odmniany,na obiad ,na zakąske.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 10 jednakowych kawałków. (ja przekroiłam na pół wzdłuż i potem każdą część na 5 kawałków)

  2. Pomidora pokroić na plastry,paprykę takżę na plastry,(nie przekrajać).Ser mozzarela odsączyć z wody i pokroić w plastry,ser żółty także pokroić.

  3. Na 4 kawałki ciasta nałożyć po plasterku szynki i na niej położyć ser żółty.Na kolejnych 3 nałożyć poprykę czerwoną i przykryć ją niedużą ilością sera żółtego.Na ostatnie 3 plasterki nakładamy ser mozzarela a nie niego kładziemy po plastrze pomidora i posypujemy suszoną bazylią ( można użyć także świeżej bazylii).

  4. Piekarnik rozgrzewamy do 220st i wkładamy nasze mini pizze ( ułożone na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia) i pieczemy ok 15 minut. Smacznego!!

Komentarze do przepisu (7)

Mateusz15 06 czerwca 2010
Ciekawy przepis, tylko piekłbym w wyższej temperaturze. Jak większość francuskich ;-) Pozdrawiam!
eses 06 czerwca 2010
o i takie właśnie lubie.... szybkie, łatwe i pyszne zarazem ")
Mateusz15 06 czerwca 2010
Ciasto francuskie piecze się w 230-270 stopniach. Temperatura "wysoka" to 220-230 stopni. "Bardzo wysoka" to... Czytaj całość »
Ciasto francuskie piecze się w 230-270 stopniach. Temperatura "wysoka" to 220-230 stopni. "Bardzo wysoka" to 240-270. Informacje z "Kuchni polskiej" ;-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki