Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1307
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 60
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1307
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 60
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Składniki
. z ciepłej wody , drożdży cukru soli odrobiny mąki zrobić rozczyn, jak podrośnie wlać go do mąki dodać jajko i olej wyrobić z tego ciasto jak za luźne dodać mąki , miesić około 15 minut. aż ciasto będzie odstawać od ręki, potem podzielić na 15 kulek niech podrosną. foremkę nasmarować olejem , potem formować okrągłe placuszki i układać na foremce, na środek każdego dać keczup i na to farsz i ser . piec ok. 15 minut
Farsz: pól margaryny roztopić na patelni i dać pokrojona cebulę, podsmarzyć na złoto dodać pokrojoną wędlinę chwilę podsmarzyć dać skrojone lub starte pieczarki smarzyć do odparowania wody, doprawić do smaku . dać na placki i posypać startym serem żółtym. po upieczeniu polać keczupem.